Van Hanegem Tribune in de Kuip!

feyenoord-eert-van-hanegem-met-eigen-tribune.jpg

 

'De Kromme' kreeg donderdag, de dag van zijn verjaardag, van onder meer de club en de supporters een groot feest aangeboden in 'zijn' stadion.

Na de onthulling van de tribune, achter het doel, pinkte de tot dan toe onverstoorbare Van Hanegem even een traantje weg.

Vele prominenten uit de voetbal-, show- en mediawereld woonden het feest in De Kuip bij. Onder anderen de oud-spelers Ove Kindvall, Rinus Israël en Joop van Daele waren van de partij, alsmede Piet Keizer (Ajax-icoon) en beoogd bondscoach Guus Hiddink.

Willem van Hanegem Trofee

De clubleiding van Feyenoord maakte tijdens het officiële gedeelte tevens de introductie van de jaarlijkse Willem van Hanegem Trofee bij Feyenoord bekend. Uit handen van algemeen directeur Eric Gudde ontving hij de prijs, een halfhoge voetbalschoen waarop hij meestal speelde, voor de eerste keer. 

"We hebben eigenlijk nooit afscheid van je genomen. Niet als speler en niet als trainer. De band is nog altijd innig en zal nooit verbroken worden", zei Gudde in zijn toespraak.

Faas Wilkes prijs

De Rotterdamse sportwethouder Antoinette Laan reikte Van Hanegem de Faas Wilkes Prijs uit. 

"Voor je grote verdiensten voor Rotterdam, als speler en als trainer. Het is ook een aanmoedigingsprijs. Als je zeventig jaar bent, kun je tegenwoordig nog veel doen. Rotterdam kan niet zonder Van Hanegem en andersom waarschijnlijk ook niet", sprak Laan, die bekende dat ze vroeger een poster van 'De Kromme' boven haar bed had hangen.

Van Hanegem had vooraf aangegeven dat hij geen cadeaus wilde. Hij werd niettemin bedolven onder de geschenken, waaronder het jubileumboek Willem. "Het lijkt wel Sinterklaas. Ik houd helemaal niet van verjaardagen. Maar als je het toch moet vieren, dan maar op deze manier. Dit feest is het mooiste cadeau. Ik kan ook nu wel zeggen dat dit de mooiste verjaardag van mijn leven is."

 

Door: ANP/NUsport

Beeld: Proshots

Terug naar overzicht

Eindelijk uw eigen straat, park of laan