Straatnaambord gestolen!

media_xll_3013679.jpgIn 2008 werd het bordje aan Van Scharrenburgs huis bevestigd, vorig weekend werd het gestolen. © AD.

Wim van Scharenburg baalt als een stekker. 'Mister Zuilen' is de directeur van Museum Zuilen in de gelijknamige Utrechtse wijk en was tot voor kort de trotse eigenaar van een uniek straatnaambord met opschrift 'Amsterdamsche Straatweg'. Tot zijn grote verdriet is het vorig weekend gestolen.

Het bord is uniek, omdat de naam zich - net zoals vroeger - over twee regels uitstrekt. Zulke borden worden nu niet meer gemaakt.

Het bord hing sinds 2006 aan zijn woning aan de Amsterdamsestraatweg, zoals de straat in de moderne variant heet. ,,In 2006 heeft de Werkgroep Directe Voorzieningen van de gemeente Utrecht een verzoek om het bord te laten maken goedgekeurd. Vervolgens is het in Duitsland gemaakt, helemaal in de unieke stijl van vroegere straatnaamborden."

Onwijs brutaal
Des te vreemder keek Van Scharenburg afgelopen weekend op, toen hij zag dat het bord er niet meer hing. ,,Onwijs brutaal. Zonder trapladder kom je er echt niet bij. Bovendien zat het bord ook nog vast met speciale antidiefstalschroeven. Dat maakt het toch wel tot een echt geplande diefstal. Wellicht van een verzamelaar."

Aangifte van diefstal heeft Van Scharenburg nog niet gedaan. ,,Dat is onwijs veel gedoe. Ik heb een bericht op Twitter gezet. Misschien dat mensen iets gezien of gehoord hebben, want ik wil het bord graag terug."

 

Bron: AD

Terug naar overzicht

Eindelijk uw eigen straat, park of laan