Schrijver Toon Kortooms krijgt straat.

Ingrid en Rosemarie Kortooms met wethouder Marinus Biemans bij de onthulling van het straatnaambord. (Foto: Hein van Bakel)
Stadhoudersweg omgedoopt tot Toon Kortoomslaan
 

DEURNE – Ter gelegenheid van het honderdste geboortejaar van Toon Kortooms is zaterdag 14 januari, tijdens het afsluitende weekend van het Toon Kortoomsjaar, de Stadhoudersweg in Deurne omgedoopt tot Toon Kortoomslaan. Wethouder Marinus Biemans onthulde het nieuwe straatnaambord samen met Rosemarie en Ingrid, de dochters van Toon Kortooms.

Wethouder Biemans: "We hebben voor de Stadhoudersweg gekozen omdat deze gelegen is op een afstand van nog geen 100 meter van de plaats aan de Liesselseweg waar het geboortehuis van Toon Kortooms stond." Rosemarie Kortooms noemde het: “Geweldig, als er een laan naar je vernoemd wordt. Onze moeder zou hier zo trots op geweest zijn. Wij zijn ook blij dat het een laan geworden is en geen weg of straatje.”
Het straatnaambord werd onthuld tijdens een korte bijeenkomst op het terrein van taxibedrijf Gotax. Bij de bijeenkomst waren diverse familieleden van Toon Kortooms, medewerkers van de VVV, leden van heemkundekring HN Ouweling, de uitbaters van het Toon Kortoomspark en het echtpaar Han en Tonie Goossens van taxibedrijf Gotax aanwezig.
De bijeenkomst werd muzikaal omlijst door zes leerlingen uit
4 vwo en 4 havo van het Peelland College, zichzelf begeleidend op piano en/of gitaar: Nikki van der Linden, Maartje Maas, Mauke Joosten, Zoëy van de Looij, Fleur Verberne en Anna Berkers onder begeleiding van hun muziekdocenten Lineke Theeuwes en Lizet van Bommel. Martien van Rijt las uit de roman De Zwarte Plak van Toon Kortooms een passage voor over Jac Goossens; vader van Han Goossens en oprichter van het taxibedrijf. 
Na de onthulling proostte wethouder Biemans samen met de aanwezigen op de nieuwe straatnaam. Hij overhandigde de roman van Toon Kortooms en het oude straatnaambord van de Stadhoudersweg aan Han en Tonie Goossens. Hun taxibedrijf is het enige adres aan de Toon Kortoomslaan.

Zie onderstaand de foto's van fotograaf Hein van Bakel.

 

Bron: Weekblad van Deurne

Terug naar overzicht

Eindelijk uw eigen straat, park of laan